Στη Fosun τα σήματα της Thomas Cook

Στη Fosun τα σήματα της Thomas Cook

Έναντι 12,7 εκατ. ευρώ η κινεζική Fosun απέκτησε το σήμα της Thomas Cook, καθώς και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook’s Club.

Η σχετική συμφωνία συμπεριλαμβάνει τα λογισμικά, τα ονόματα domain, τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων και ολες τις άδειες που σχετίζονται με το brand της Thomas Cook. Παράλληλα, η συμφωνία αφορά και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook’s Club.

Με ιστορία 178 ετών, το brand Thomas Cook είναι συνώνυμο με την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και ένα από τις πιο γνωστά τουριστικά brands στον κόσμο. Το Casa Cook είναι ένα βραβευμένο brand boutique ξενοδοχείων που δίνει έμφαση στο design, στο υψηλής ποιότητας φαγητό και στην ευεξία των πελατών του. Το Cook's Club αποτελεί μια πρωτοπόρα αλυσίδα beach hotels, που σχεδιάστηκε για τη νέα γενιά ταξιδιωτών που αποζητούν διασκέδαση, ζωντανές διακοπές σε ξενοδοχεία που έχουν σύγχρονο και κομψό σχεδιασμό.

«Η εξαγορά του παγκόσμιου εμπορικού σήματος της Thomas Cook θα επιτρέψει στην Fosun Tourism να επεκτείνει τις τουριστικές της δραστηριότητες της αξιοποιώντας την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού, καθώς και την ισχυρή αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και της Thomas Cook. Επίσης, η διαχείριση των brands Casa Cook και Cook's Club, θα εμπλουτίσει περαιτέρω την προσφορά επιλογών διαμονής για τουριστικούς προορισμούς από τον Όμιλο, παρέχοντας στους πελάτες της Fosun ποιοτική εμπειρία διακοπών σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος της Fosun Tourism, Qian Jiannong.

Στην Ελλάδα

  • Στην Ελλάδα λειτουργούν ξενοδοχεία κάτω από τα brands Casa Cook και Cook’s Club στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω.
  • Η ενίσχυση της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Fosun Tourism. Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Qian Jiannong είχε μιλήσει για δεκαπλασιασμό Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.
  • Η Fosun Tourism είναι o ιδιοκτήτης των Club Med. Στην Ελλάδα λειτουργεί αυτή τη στιγμή ένα ξενοδοχείο Club Med, στην περιοχή Γρεγολίμανο στη Βόρεια Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ