Επένδυση της Japan Tobacco International στη ΣΕΚΑΠ

Επένδυση της Japan Tobacco International στη ΣΕΚΑΠ

Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περί τα 10 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων

Την παραγωγή των τσιγάρων Winston ξεκίνησε η Japan Tobacco International (JTI) την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η παραγωγή του Winston στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της JTI να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Η JTI, μετά την εξαγορά το 2018, επενδύει σημαντικούς πόρους για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ, σημειώνει η ίδια. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περί τα 10 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «παράλληλα με την επένδυση στο εργοστάσιο, μέλημα της εταιρείας συνιστά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας».

Στη ΣΕΚΑΠ θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά, ενώ από το 2020 θα εξάγονται και σε 9 ακόμη χώρες της ΕΕ. Σημειώνεται ότι στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι μάρκες GR, BF και Cooper.

Το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και προστίθεται: Αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Ο Victor Crespo, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε: «Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά "ορόσημο" για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ - τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη - θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ