Έναρξη διαπραγμάτευσης του «πράσινου» ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Έναρξη διαπραγμάτευσης του «πράσινου» ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Συνολικά 150.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της TΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διατέθηκαν σήμερα

Συνολικά 150.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της TΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διατέθηκαν σήμερα, με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ και αντλήθηκαν 150.000.000 ευρώ με επιτόκιο 2,60%.

Στην εισαγωγή του πρώτου Πράσινου Εταιρικού Ομολόγου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τονίζοντας: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική καθώς επιβεβαιώνεται το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών εταιρικών ομολόγων και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της επενδυτικής στόχευσης στην οποία είναι πλέον εμφανές ότι οι εκδότες οι διαμεσολαβητές και η αγορά πρέπει να εστιάσουμε. Η εκτίναξη του αριθμού των πράσινων επενδυτών παγκοσμίως καθιστά την προσέγγισή τους κομβικής σημασίας στόχο».

O κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που για μία ακόμα φορά οι επενδυτές έδειξαν στην εταιρεία: «Θεωρούμε ότι η εμπιστοσύνη αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία μας και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που εκφράζεται διαχρονικά. Ταυτόχρονα, όμως, είναι για εμάς και μια τεράστια δέσμευση για το μέλλον. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό Όμιλο στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας και τον μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ