Φωτοβολταϊκός σταθμός 2 MW από την ΕΥΔΑΠ

Φωτοβολταϊκός σταθμός 2 MW από την ΕΥΔΑΠ

Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 2MW, κατασκευάστηκε και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές, από τις οποίες τροφοδοτείται με νερό το 60% των περιοχών του Λεκανοπεδίου και ειδικά οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο

Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Εταιρείας, που προβλέπει συστηματική στροφή σε πηγές ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον, αποσκοπώντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της χώρας προκειμένου να υπηρετηθούν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί στόχοι για το 2030. Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή του έναρξη, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και σε άλλες εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Ο νέος σταθμός που αποτελεί επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου με ίδια κεφάλαια και ολοκληρώθηκε εγκαίρως μέσα σε ενάμιση μήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, μετά την επίσκεψή του στον νέο φωτοβολταϊκό σταθμό, δήλωσε: «Στην ΕΥΔΑΠ κύριο μέλημά μας δεν είναι μόνο το καθαρό νερό, αλλά και η στροφή της Εταιρείας μας σε καθαρές πηγές ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ