Πρόσω ολοταχώς της Lamda Development για το Ελληνικό

Πρόσω ολοταχώς της Lamda Development για το Ελληνικό

 

 

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development κατά 650 εκατ. ευρώ.

 

Η εταιρεία δηλώνει πρόθυμη για συμμαχίες σε όλες τις επιμέρους επενδύσεις στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματε΄συεις με ξενοδοχειακούς ομίλους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η Lamda Development θα έχει ολοκληρώσει στην πρώτη πενταετία το σύνολο του παραλιακού μετώπου και του 1/3 του πάρκου και των υποδομών, στο πλαίσιο του πρώτου “κύματος” επενδύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να καλύψει το σύνολο του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος, ενώ στη συνολική ανάπτυξή του έργου του Ελληικού θα επενδυθούν 8 δισ. ευρώ.

«Στις 27 Φεβρουαρίου του 2014, στην πιο σκληρή φάση, σε συνθήκες έντονης αβεβαιότητας ο όμιλος Λάτση πήρε την απόφαση να διεκδικήσει το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών και από την αρχή έμεινε απόλυτα προσηλωμένος», ανέφερε απευθυνόμενος στους μετόχους ο πρόεδρος της Lamda Development Τάσος Γιαννίτσης.

«Αυτό που κάποτε φάνταζε ουτοπικό, πέρασε στην σφαίρα της πραγματικότητας. Υπάρχουν χρονικά σημεία που αποτελούν ορόσημα για κάθε εταιρεία. Για την Lamda αυτό το πρώτο ορόσημο ήταν το Νοέμβριο του 2014, οπότε ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής. Το δεύτερο είναι το σημερινό, το τρίτο θα είναι η επίσημη έναρξη της επένδυσης και το τέταρτο η λειτουργία, που θα αποτελέσει μία θετική ανατροπή για την πρωτεύουσα, τη χώρα αλλά και όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ