Νέα τηλεοπτική σεζόν στο COSMOTE HISTORY HD με πολλές νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές

Νέα σεζόν με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του, τη «Μηχανή του Χρόνου» και άλλες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές

Νέα τηλεοπτική σεζόν στο COSMOTE HISTORY HD με πολλές νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές

Πολλές νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές της COSMOTE TV κάνουν πρεμιέρα τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι με ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την επιστήμη και τους τόπους της Ελλάδας.

Όλες οι νέες σειρές ντοκιμαντέρ που έρχονται στο COSMOTE HISTORY HD, αμέσως μετά με την προβολή τους στο κανάλι, θα είναι διαθέσιμες για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Επίσης, το πρώτο επεισόδιο κάθε νέας παραγωγής ντοκιμαντέρ, θα προβάλλεται, ταυτόχρονα με το COSMOTE HISTORY HD, στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Στο ανανεωμένο πρόγραμμα του καναλιού συμπεριλαμβάνεται η δραματοποιημένη σειρά «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», αφιερωμένη στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και στη διεθνή πολιτική του σταδιοδρομία. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ στις 21.00. Επίσης, η βραβευμένη εκπομπή Μηχανή του Χρόνου», σε παραγωγή COSMOTE TV με την υπογραφή του δημοσιογράφου Χρίστου Βασιλόπουλου, θα ανατρέχει κάθε Δευτέρα στις 21.00 στο παρελθόν, ρίχνοντας φως σε άγνωστα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 22.00 αποκαλύπτεται η «άγνωστη» ιστορία 75 επιλεγμένων ελληνικών έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας, μέσα από τη σειρά ο «Κώδικας της Τέχνης», ενώ για την περίοδο μέχρι και το τέλος του 2019 το πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει τη σειρά «Φιλοσοφία στην Πράξη», στο πλαίσιο της οποίας κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές συζητούν πάνω σε διαχρονικά φιλοσοφικά ζητήματα, όπως: «Κριτική σκέψη», «Έρωτας και φιλία», «Χάος και Αρμονία» κ.ά. Την εκπομπή παρουσιάζει η Αντωνία Καπελέρη, Διδάκτωρ φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - συγγραφέας.

Μέχρι το τέλος του 2019 το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης τις παραγωγές «Το κάλεσμα των μαρμάρων» για την αναζήτηση των ελληνικών αρχαιοτήτων και τη σημασία της διασποράς τους στον δυτικό κόσμο και το «Πρόσωπα και Εποχές», μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε προσωπικότητες που άφησαν τα ίχνη τους στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία.

Πρεμιέρα θα κάνει και η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος πόλεμος - Μακεδονικό μέτωπο (1915-1918)» για την εμπλοκή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Πέμπτη 5/12, 22.00), καθώς και η εκπομπή «Λόγος Αντίλογος», όπου ομάδες φοιτητών επιχειρηματολογούν επί διαφόρων θεμάτων όπως η θανατική ποινή, το πανεπιστημιακό άσυλο, η καύση των νεκρών κ.ά.

Τα ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα το 2020

Το 2020 το πρόγραμμα συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες παραγωγές. Ξεχωρίζουν ο «Καθρέπτης στον χρόνο» που παρουσιάζει τα μεγάλα τεχνικά έργα του 19ου και του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, το «Κάθε μέρα στην αρχαία Ελλάδα» για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων και η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», με παρουσιάστρια τη συγγραφέα Λένα Διβάνη. Η σειρά παρουσιάζει εμβληματικά ζευγάρια της ελληνικής Ιστορίας, όπως: Ελευθέριος Βενιζέλος και Έλενα Σκυλίτση, Γεώργιος Παπανδρέου και Κυβέλη, Ίωνας Δραγούμης και Μαρίκα Κοτοπούλη, Βασιλιάς Παύλος και Φρειδερίκη, Νίκος Μπελογιάννης και Έλλη Παππά, κ.ά.

Στο πρόγραμμα για το 2020 περιλαμβάνεται, επίσης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος - Κοινός Κώδικας» που με βάση το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, εξερευνά την επιρροή των ελληνικών λέξεων στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού και στις νεότερες ευρωπαϊκές γλώσσες έως σήμερα.

Πρεμιέρα θα κάνουν την επόμενη χρονιά και οι σειρές «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» και το «Οι Πρέσπες της μνήμης».

Βραβευμένες συμπαραγωγές Εκτός από την πληθώρα νέων πρωτότυπων παραγωγών, τη νέα σεζόν θα προβληθούν και σπουδαίες σειρές και ταινίες ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή Cosmote TV. Κάποιες από αυτές θα προβληθούν στο πλαίσιο των μηνιαίων αφιερωμάτων του καναλιού, όπως: «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» κ.ά. Οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συμπαραγωγές που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν μέσα από διεθνή φεστιβάλ, όπως τα «Άκρα», τα «Λάφυρα», «Η Ανατολή έδυσε», «Crete Arising», καθώς και το «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ