Επιπλέον μέτρα αναζητά η ΔΕΗ

Επιπλέον μέτρα αναζητά η ΔΕΗ

Οι διακανονισμοί είναι το επόμενο πεδίο στο οποίο ρίχνει το βάρος της η ΔΕΗ για να αντιμετωπίσει την «τρύπα» των 900 εκατ. ευρώ.

Μετά τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας στο μισό, από 10% σε 5%, η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει την αποτελεσματικότητα των διακανονισμών και εντείνει τις προσπάθειές της για εντοπισμό των κακοπληρωτών.

Για τις οφειλές που παραμένουν απλήρωτες για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών προβλέπεται η μεταφορά τους σε εταιρεία ειδικού σκοπού μέχρι το τέλος του έτους. Η διαδικασία αυτή σε συνδυασμό με την κατάργηση των ΝΟΜΕ, την πρόσφατη αναπροσαρμογή των τιμολογίων και την επιστροφή ποσού ύψους 200 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εκτιμάται ότι θα δώσει στην επιχείρηση την απαιτούμενη πίστωση χρόνου.

Η ΔΕΗ αναμένεται στο τέλος του έτους να ρίξει το βάρος της και σε θέματα marketing υιοθετώντας ένα νέο πρόγραμμα για την επιβράβευση των πελατών που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι μέρος του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στους προσεχείς δύο μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ