Tέταρτη επανεκλογή Αποστολόπουλου στο τιμόνι της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Tέταρτη επανεκλογή Αποστολόπουλου στο τιμόνι της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Tο πλάνο δράσης της Ένωσης για τους επόμενους μήνες, με κεντρικό σημείο αναφοράς την 6η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ

Την τέταρτη επανεκλογή του Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλου στο τιμόνι της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), αποφάσισε ομόφωνα κατά την πρώτη συνεδρίασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, που προέκυψε μέσα από τη σχετική ψηφοφορία της ετήσιας Γενικής Συνελεύσεως της Ένωσης, όπως ανακοινώθηκε.

Η Γενική Συνέλευση φιλοξενήθηκε με ευρύτατη συμμετοχή στο Grand Hyatt Athens, την Πέμπτη 18 Ιουλίου.
Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο το Προεδρείο κατέθεσε τις ανανεωμένες θέσεις της Ένωσης.
Συγκεκριμένα, τον ενημέρωσε για την απήχηση των πιο πρόσφατων πρωτοβουλιών της Ένωσης σχετικά με τη φορολογία των επιχειρήσεων, την ανάγκη μείωσης της δέσμευσης για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του φιλο-επενδυτικού κλίματος.

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη το Προεδρείο, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της Ένωσης για το θετικό τους αποτύπωμα στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και τον δημόσιο διάλογο. Παράλληλα, κατέθεσε το όραμα της νέας κυβέρνησης για μία δυναμική οικονομία, με κορμό μία υγιή και ρωμαλέα ιδιωτική πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε στέρεη, βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη, όπως είπε.
Στη Γενική Συνέλευση έγινε ειδική αναφορά στις δράσεις και τις παρεμβάσεις της ΕΕΝΕ που είχαν σημαντικό αποτύπωμα κατά το τρέχον έτος, όπως οι πρωτοβουλίες των Δελφών, η ημερίδα επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Cambridge στην Αθήνα, και τα εργαστήρια εξωστρέφειας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πλάνο δράσης της Ένωσης για τους επόμενους μήνες, με κεντρικό σημείο αναφοράς την 6η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, το Ετήσιο Οικονομικό-Επιχειρηματικό Φόρουμ που εδραιώθηκε ως θεσμός υπό την Προεδρεία του Δρ. Αποστολόπουλου.
Η 6η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ θα φιλοξενηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Grand Hyatt Athens, και θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στη μεγιστοποίηση της υπεραξίας, της συνεργατικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Κεντρικές προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης -το κομβικό θέμα που ανέδειξε και υπηρέτησε η ΕΕΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα- καθώς και την εδραίωση ενός σύγχρονου, καινοτόμου και παγκοσμίως ανταγωνιστικού παραγωγικού μοντέλου.

Οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είχαν «αέρα ανανέωσης», με τέσσερα νέα πρόσωπα να εντάσσονται στη σύνθεσή του: Την Ναταλία Βαγιωνή και τους Θωμά Αποστολίδη, Γιώργο Καλαβρουζιώτη και Παύλο Ευθυμίου.

Έτσι, η νέα Διοικητική Δομή της ΕΕΝΕ έχει ως εξής:
- Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. | ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
- Χριστιανός Χατζημηνάς, Αντιπρόεδρος A' Δ.Σ.| EFA GROUP
- Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Β' Δ.Σ. | ALDEMAR RESORTS
- Αρμόδιος Γιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. | VITEX - ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ
- Θωμάς Αποστολίδης, Ταμίας Δ.Σ. | ELIKON
- Γεώργιος Αλεξανδράτος, Μέλος Δ.Σ. | APOLLONIA LINES
- Ναταλία Βαγιωνή, Μέλος Δ.Σ. | FRESH LINE
- Χάρης Βαφειάς, Μέλος Δ.Σ. | STEALTHGAS
- Χάρης Δασκαλάκης, Μέλος Δ.Σ. | BCA GROUP
- Γιώργος Καλαβρουζιώτης, Μέλος Δ.Σ. | EUNICE ENERGY GROUP
- Χρίστος Κοντοβερός, Μέλος Δ.Σ. | ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
- Χάρρυ Μπουγαδέλλης, Μέλος Δ.Σ. | ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
- Βασίλης - Παύλος Τρίκαρδος, Μέλος Δ.Σ. | ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ & Β.Ι.ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ
- Αίνη Μιχαηλίδου, Επίτιμη Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής για τη Βόρεια Ελλάδα, Ex-Officio Μέλος Δ.Σ.| A. MICHAELIDES GROUP
- Δημήτρης Παπανικολάου, Ex-Officio Μέλος Δ.Σ., Επικεφαλής Σχέσεων με την Τουρκία
- Παύλος Ευθυμίου, Ex-Officio Μέλος Δ.Σ., Διευθυντής Στρατηγικής & Εξωτερικών Σχέσεων ΕΕΝΕ

Με την ανακοίνωση του νέου σχήματος, ο πρόεδρος και ο Α' αντιπρόεδρος της Ένωσης έδωσαν το στίγμα για την επόμενη θητεία τους στο τιμόνι της Ένωσης.
Ο Δρ. Αποστολόπουλος επισήμανε πως σκιαγραφείται ένα παράθυρο ευκαιρίας με έναν τετραετή ορίζοντα σταθερότητας, αναπτυξιακής στόχευσης, έξω από το ασφυκτικό περιβάλλον των προγραμμάτων προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στο μέλλον του τόπου και να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ρίσκο, ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, με όραμα και στοχοπροσήλωση, με όρους καινοτομίας, εξωστρέφειας και αειφορίας.

Ο κ. Χατζημηνάς, με τη σειρά του, εστίασε στις διεθνείς δράσεις της Ένωσης, τα ταξίδια εργασίας στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά και το σημαντικό έργο της ΕΕΝΕ στον τομέα της εξωστρέφειας. Με έξυπνες συνεργασίες, αμοιβαία επωφελείς συνέργειες και μία νέα προσέγγιση στις σχέσεις με την ελληνική διασπορά μπορεί να μεγιστοποιηθεί η προστιθέμενη αξία και να επιτραπεί σε εταιρίες να σπάσουν φράγματα, να αλλάξουν κλίμακα και να κατακτήσουν νέες αγορές, όπως είπε.

Το Προεδρείο της ΕΕΝΕ δεσμεύθηκε πως η ΕΕΝΕ θα συνεχίσει να μεγαλώνει, ενισχύοντας τη δράση και το δυναμικό της, και θα αναλάβει το επόμενο διάστημα σειρά νέων πρωτοβουλιών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρός της, «η ΕΕΝΕ έβαλε πλάτη τα χρόνια της κρίσης με το "Πατριωτικό Επιχειρείν". Τώρα, θα υπηρετήσει το στόχο της ταχύρρυθμης ανάπτυξης, με όλες της τις δυνάμεις και πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και το αποτύπωμά της στην οικονομία και την κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ