Φεύγει και από τη Ρουμανία ο ΟΤΕ

Φεύγει και από τη Ρουμανία ο ΟΤΕ

Θέμα χρόνου θεωρείται η αποχώρηση του ΟΤΕ από τη ρουμανική αγορά, κίνηση που θα σημάνει το τέλος των εκτός συνόρων δραστηριοτήτων του ομίλου.

Ο ΟΤΕ έχει προσλάβει ως σύμβουλο την Barclays για να ετοιμάσει την αποχώρησή του και να πουλήσει τις δύο του θυγατρικές, την Telekom Romania και την Telekom Romania Mobile.

Ο ΟΤΕ κατέχει το 54% της πρώτης και ουσιαστικά ελέγχει πλήρως τη δεύτερη, αφού έχει το 70% της εταιρείας με το υπόλοιπο 30% να ανήκει στην Telekom Romania.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδιαφέρον για τις δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στη Ροιυμανία όπως η βρετανική Vodafone και η γαλλική Orange. Ενδιαφέρον επίσης έχει εκδηλώσει ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Σπας Ρουσέφ που ελέγχει τη βουλγαρική Vivacom και μέσω αυτής πρόσφατα απέκτησε τη θυγατρική του ΟΤΕ στην Αλβανία.

Οι εταιρείες στη Ρουμανία συνεισφέρουν το 24% των εσόδων του ομίλου ΟΤΕ και το 8% του προσαρμοσμένου EBITDA.

Στόχος του ΟΤΕ είναι να επικεντρωθεί στην ελληνική αγορά, στην οποία υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα ως το 2022 για την ανάπτυξη υπηρεσιών νέας γενιάς.

Είχε προηγηθεί η έξοδος από τα Σκόπια, την Αρμενία, τη Σερβία, την Βουλγαρία και την Αλβανία, καθώς και η πώληση της εταιρείας του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat στην αραβική εταιρεία Arabsat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ