Στο «ραντάρ» των ξένων επενδυτών η αγορά ακινήτων

Στο «ραντάρ» των ξένων επενδυτών η αγορά ακινήτων

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι ξένες επενδύσεις στο ελληνικό real estate.

Στο πλαίσιο αυτό, κτίρια γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις (logistics), αλλά και ξενοδοχειακά-τουριστικά ακίνητα, βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών, funds και ΑΕΕΑΠ (Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία).

Έτσι, με οδηγό την Εθνική Πανγαία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Συγκεκριμένα την Πέμπτη η Invel Real Estate και η CL Hermes Opportunities απέκτησαν το 29,8% και το 2,9% της ΑΕΕΑΠ από την Εθνική Τράπεζα έναντι συνολικού τιμήματος 390 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια του δικαιώματος προαίρεσης που άσκησε (call option) η Invel τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Η EBRD παρέχει δάνειο 55 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτήσει την εξαγορά του 32,7% των μετοχών της Πανγαία από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η συνολική επένδυση αναμένεται ότι θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

Με την απόκτηση αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το ένα δισ. ευρώ, καθιστώντας την εταιρεία τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελληνική αγορά ακινήτων.

Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ