Καταρρέει η αυτοκρατορία του Τζέιμι Όλιβερ

Καταρρέει η αυτοκρατορία του Τζέιμι Όλιβερ

Γκρεμίζεται η αυτοκρατορία του διάσημου βρετανού σεφ Τζέιμι Όλιβερ/

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, οι επιχειρήσεις του μπαίνουν σε καθεστώς διαχείρισης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα» περίπου 1.300 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις του διάσημου σεφ (25 εστιατόρια που έχει ανοίξει ο Οliver εκ των οποίων τα 23 ανήκουν στην ιταλική αλυσίδα Barbecoa και τα 2 στην επωνυμία Fifteen) τίθενται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Δεν επηρεάζεται το franchise.

Τα προβλήματα στις επιχειρήσεις του δεν είναι καινούρια, μια και όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία πέρυσι ο διάσημος σεφ βλέποντας ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11% υποχρεώθηκε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 εργαζόμενους. Τότε η χρεοκοπία αποφεύχθηκε επειδή επένδυσε προσωπικό κεφάλαιο 13 εκατ. στερλινών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο διάσημος σεφ είπε: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ