Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από την British Tobacco Hellas

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από την British Tobacco Hellas

Νέες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα προσφέρει η British American Tobacco Hellas. 

 

 

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις στην Ελλάδα για τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype, αποτελούν μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου και εκτιμάται ότι έχουν ήδη ενισχύσει την κίνηση στο Διαμετακομιστικό Κέντρο του Πειραιά κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχουν δημιουργήσει μέσα σε λίγους μόλις μήνες, περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας.

Συνολικά, με την έλευση των προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου στην Ελλάδα, η εταιρεία ενισχύει με 150 εκατομμύρια ευρώ την ελληνική οικονομία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της να συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα στην ανάκαμψή της.

Ήδη, λίγους μήνες μετά από τον αρχικό θετικό αντίκτυπο της απόφασης αυτής, η British American Tobacco αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου στην Ελλάδα, με το καινοτόμο glo series 2 mini, μια compact συσκευή, κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας υλικά, που συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO (nobacco.gr/glo), ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία BMW Hellas, προσφέροντας την δυνατότητα για ένα αυτοκίνητο MINI One στους καταναλωτές μέσα από ειδική διαδικασία που ακολουθείται.

Το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo είναι προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου με το αερόλυμα που σχηματίζεται από τη θέρμανση να παράγει μια φυσική γεύση καπνού, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, αλλά με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου). Η συσκευή θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού, τα NEO Sticks, χωρίς καύση.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η British American Tobacco έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας.

Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει συμβάλει τα τελευταία χρόνια με 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά έσοδα, ενώ παράλληλα έχει στηρίξει με 320 εκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις και με περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες αγρότες, αγοράζοντας περίπου το 20% βασικών ελληνικών ποικιλιών καπνού, οι οποίες έχουν κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδύσεις στα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς αυξάνουν σημαντικά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά και στηρίζουν περαιτέρω την επέκταση του λιμανιού που μέχρι πρότινος διακινούσε από τα εργοστάσια της British American Tobacco προς την Ελλάδα ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, με προορισμό άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ