Zonar's: Ποιος επιχειρηματίας (και πώς) κατοχύρωσε τη θρυλική επωνυμία

Ποιο είναι το γνωστό εστιατόριο που φέρει πλέον την επωνυμία Zonar's. To ιστορικό την κατοχύρωσης της επωνυμίας

Zonar's: Ποιος επιχειρηματίας (και πώς) κατοχύρωσε τη θρυλική επωνυμία

Είναι ευρέως γνωστό μετά και από σχετική ανάρτηση του Χρύσανθου Πανά ότι το Zonar's στην Πανεπιστημίου μετονομάστηκε σε Athenee μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Εκείνο που δεν είναι ιδίατερα γνωστό είναι ποιος επιχειρηματίας είναι αυτός που "κέρδισε" την επωνυμία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες την επωνυμία Zonar's την έχει κατοχυρώσει, η εμπλεκόμενη εδώ και δεκαετίες στον χώρο της εστίασης, οικογένεια Σταθοκωστόπουλου πριν από πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα όταν ανέλαβε την εταιρεία Διόνυσος (το εστιατόριο που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη) κατοχύρωσε και το όνομα Διόνυσος - Ζώναρς καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν συναίτερος με τον Ζωναρά, ιδρυτή του ζαχαροπλαστείου στην Αθήνα. Dionysos Zonar's είναι εδώ και αρκετά χρόνια η επωνυμία του εστιατορίου στην Ροβέρτου Γκάλλι, όμως είναι ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι το έχουμε προσέξει.

"Πατώντας" σε μία υπουργική απόφαση του 1998 σύμφωνα με την οποία ορίζεται διατηρητέος μόνο ο χώρος αλλά όχι η ονομασία διεκδίκησε τον τίτλο προχωρώντας σε αγωγή κατά την Τράπεζας Πειραιώς.

Μετά από πολυετή αντιδικία η οποία έφθασε έως το Συμβούλιο της Επικρατείας, το τελευταίο έκρινε ότι θα έπρεπε να κατοχυρωθεί το όνομα Zonar's με λατινικούς χαρακτήρες στον ιδιοκτήτη του τίτλου Διόνυσος-Ζώναρς με ελληνικούς χαρακτήρες, απαγορεύοντας κατά συνέπεια τη χρήση της συγκεκριμένης επωνυμίας από την οικογένεια Πανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ