ΚΟΡΡΕΣ: Στο επίκεντρο η επέκταση του Ομίλου το 2019

ΚΟΡΡΕΣ: Στο επίκεντρο η επέκταση του Ομίλου το 2019

Οι προοπτικές διεθνούς επέκτασης του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ βρίσκεται στο επίκεντρο της διοίκησης το 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλάνο μελλοντικής επέκτασης του Ομίλου τροφοδοτήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos Holdings - Μητρικής εταιρίας της ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ - κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, κατόπιν ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης. Οι προοπτικές διεθνούς επέκτασης του Ομίλου παραμένουν στο επίκεντρο και το 2019, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν το 2018 ανάπτυξη 17%, συμμετέχοντας με ποσοστό 47% στις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου. Οι τελευταίες ενισχύθηκαν συνολικά κατά 8%, ξεπερνώντας τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Το διεθνές δίκτυο επεκτάθηκε με τη σημαντική προσθήκη της Κίνας, μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά ορίζει τις τάσεις, με εξαιρετικές προοπτικές για την ΚΟΡΡΕΣ, όπως δείχνει η θετική αποδοχή των προϊόντων της κατά το λανσάρισμα της μάρκας το β’ εξάμηνο του 2018. Ειδικότερα, η ΚΟΡΡΕΣ αναδείχθηκε στις κορυφαίες νέες μάρκες σε επίπεδο ανάπτυξης κατά το λανσάρισμα στη διαδικτυακή πλατφόρμα Tmall Global, το μεγαλύτερο online “department store” της κινεζικής αγοράς.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αγορές προτεραιότητας - Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία - συνέχισαν να καταγράφουν ανοδική πορεία - συνολικά +8% το 2018. Σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την έντονη διεθνή δραστηριότητα, ο Όμιλος εγκαινίασε δύο ακόμα νέες αγορές στην Ευρώπη - τη Μάλτα, δίνοντας έμφαση στο δίκτυο των φαρμακείων, και την Ιταλία, μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με το Marionnaud, ένα από τα σημαντικότερα perfumery chain της χώρας. Τα βασικά κανάλια διανομής στην Αμερική συνέχισαν να αναπτύσσονται με αυξητικούς ρυθμούς και η Ελλάδα παρέμεινε κορυφαία ανάμεσα στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ