Επενδύει στα τουριστικά ακίνητα η Πειραιώς Real Estate

Επενδύει στα τουριστικά ακίνητα η Πειραιώς Real Estate

Στις επενδυτικές προοπτικές του real estate στον κλάδο του τουρισμού αναφέρθηκε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate Γεώργιος Κορμάς, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ισπανική Πρεσβεία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ισπανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την εγχώρια αγορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην εκδήλωση μετείχαν φορείς όπως το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και το Enterprise Greece, δόθηκε η ευκαιρία σε επιχειρηματίες και εταιρίες από τη Μαδρίτη και άλλες ισπανικές πόλεις, να ενημερωθούν για τη δυναμική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική τουριστική αγορά και συγκεκριμένα, στο κομμάτι του real estate.

Ο κ. Κορμάς τόνισε ότι o ελληνικός τουρισμός, και ειδικότερα, ο ξενοδοχειακός τομέας, έχει βελτιωθεί σημαντικά από πλευράς ποιότητας και προσφοράς καθώς μόνο στην Αθήνα, αναμένεται η αύξηση κατά 5.000 κλίνες ενώ σε όλη τη χώρα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από το 2011, τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Η Ελλάδα ενίσχυσε τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν όμως προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς η πορεία του εξαρτάται από την εξωτερική ζήτηση και συγκεκριμένα από αγορές που υφίστανται σήμερα οικονομική πίεση από τον διεθνή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προΐόντος, σημείωσε ο κ. Κορμάς.

Ο επικεφαλής Group Real Estate του Ομίλου Πειραιώς ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση που έχει η Τράπεζα Πειραιώς έναντι της αγοράς real estate. Μέσω της ομάδας στελεχών της, πραγματοποιεί ενεργή διαχείριση των ακινήτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους, συνεργάζεται με όλες τις μονάδες του Ομίλου για να έχει ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς, και εφαρμόζει μια δυναμική διαδικασία για την αξιοποίηση των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ