Bold:Βλέπει Ελλάδα ο ανταγωνιστής της UBER - πόλεμος στην αγορά των ταξί

Η πρώην Taxify και νυν Bolt φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την είσοδο της στην ελληνική αγορά. Από ποια πόλη ξεκινάει

Bold:Βλέπει Ελλάδα ο ανταγωνιστής της UBER - πόλεμος στην αγορά των ταξί

Κλιμάκωση του ανταγωνισμού στην αγορά μισθώσεων-κρατήσεων ταξί φέρνει η επικείμενη είσοδος στην Ελλάδα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, Bolt, που μέχρι πρόσφατα ονομάζονταν Taxify.

Η Bolt δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις της Ευρώπης και στην Κύπρο, θα ξεκινήσει την δραστηριότητά της στην Ελλάδα από το Ηράκλειο της Κρήτης και κατόπιν θα επεκταθεί, εκτός απροόπτου, και στην υπόλοιπη χώρα.

Ήδη, όμως, εκδηλώνονται αντιδράσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Θύμιος Λυμπερόπουλος), την προηγούμενη εβδομάδα, να "καλεί όλους τους συναδέλφους του Ηρακλείου, να γυρίσουν την πλάτη σε εφαρμογές τύπου Uber, Cabify, Taxify" και "να απομονώσουν όποιους ταξιτζήδες έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Taxify και τους επαγγελματίες ταξιτζήδες του Ηρακλείου".

Η Bolt, που ξεκίνησε από την Εσθονία, ανήκει στην Daimler (που έχει εξαγοράσει και την Beat), την κινεζική DiDi και ορισμένα επενδυτικά κεφάλαια, παρουσιάζει επισήμως τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα σήμερα. Εκτός από τα αυτοκίνητα (και ΙΧ στο εξωτερικό), διεκπεραιώνει μισθώσεις και για άλλα οχήματα, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικά πατίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ