Ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ

Ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τα προγράμματα εθελουσίας του ΟΤΕ.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορούσε όσους συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2025. Όσοι εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα θα τους καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι την ημέρα που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ θα λαμβάνουν και το 70% έως 90% του καθαρού μισθού τους καθώς και πρόσθετες παροχές.

Το δεύτερο πρόγραμμα εθελουσίας αφορούσε οποιονδήποτε εργάζεται περισσότερα από 10 χρόνια, είναι άνω των 40 ετών και δεν καλύπτεται από το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας.

Για το πρώτο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης είχαν κατατεθεί 555 αιτήσεις και για το δεύτερο άλλες 198, ενώ έχουν κατατεθεί και 105 αιτήσεις από εργαζόμενους που δεν πληρούν τα κριτήρια των δύο παραπάνω προγραμμάτων.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η κόντρα της διοίκησης του ΟΤΕ με την ομοσπονδία εργαζομένων η οποία κάνει λόγο για απολύσεις και υπογραμμίζει ότι θα γίνει καταγγελία «των κεκαλυμμένων απολύσεων καθώς των πρακτικών και των μεθοδεύσεων της Διοίκησης του ΟΤΕ, προκειμένου να οδηγήσουν προς την έξοδο τους εργαζομένους της εταιρείας».

Η ομοσπονδία αποφάσισε να συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 10 Απριλίου προκειμένου να αποτιμηθούν οι δράσεις και να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν υπό το καθεστώς πίεσης και τρόμου που επιβάλλει η Διοίκηση, αλλά μόνο όσοι εκουσίως θέλουν να κάνουν χρήση των προγραμμάτων της εθελούσιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ