Τι ψάχνουν οι άνθρωποι της "Δωδώνη" στην ελληνική αγορά

Σε κάτι πολύ παραπάνω από μία ισχυρή γαλακτοβιομηχανία θέλουν να μετατρέψουν την Δωδώνη οι μέτοχοι της

Τι ψάχνουν οι άνθρωποι της "Δωδώνη" στην ελληνική αγορά

Ανοιχτά τα ραντάρ τους σε εξαγορές κυρίως στον κλάδο των τροφίμων είναι οι μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Στόχος τους είναι σε βάθος χρόνου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου ικανού να εισάγει τις μετοχές του σε διεθνές χρηματιστήριο. 

Πρώτο δείγμα γραφής ήταν αυτό της εξαγοράς της εταιρείας παραγωγής εξειδικευμένων σνακ Unismack πριν από μερικούς μήνες. Όπως ανέφερε χθες σε δημοσιογραφική εκδήλωση ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Δωδώνη, υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά άλλων γαλακτοκομικών επιχειρήσεων αλλά και από τον ευρύτερο χώρο των τροφίμων.

Σχετικά με την πορεία των μεγεθών, η περσινή χρήση έκλεισε ανοδικά για την Δωδώνη, με την γαλακτοβιομηχανία να εμφανίζει ενισχυμένα έσοδα κατά 13% σε περίπου 130 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων που προέρχονται από το εργοστάσιο της Κύπρου, ενώ οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε 38 εκατ. ευρώ αυξημένες περί το 8% σε σχέση με το 2017.

Σε ο,τι αφορά στα μερίδια αγοράς, η Δωδώνη εμφανίζεται να ελέγχει περί το 20% στην αγορά της φέτας και 10% στο γιαούρτι. Σε ότι αφορά στην τελευταία κατηγορία, λάνσαρε πρόσφατα το νέο προϊόν "Ηπειρώτικο στραγγιστό" το οποίο κινείται στην αγορά των premium προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ