Επένδυση 32 εκατ. ευρώ της Πανγαία στην Κύπρο

Αποκτά τον έλεγχο του μοναδικού πιστοποιημένου γηπέδου γκολφ του νησιού

Επένδυση 32 εκατ. ευρώ της Πανγαία στην Κύπρο

Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των εταιρειών Aphrodite Hills Resort Limited και Aphrodite Springs Public Limited στην Πάφο της Κύπρου ανακοίνωσε η Πανγαία, στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 31,8 εκατ. ευρώ.

Το Aphrodite Hills Resort εκτείνεται σε έκταση γης 234 εκταρίων με βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό ολόκληρης της έκτασης. Διαθέτει το μοναδικό πιστοποιημένο PGA National Cyprus γήπεδο γκολφ, 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το οποίο και είναι ο πυρήνας του πολυβραβευμένου θέρετρου, στην Πάφο, με επιλογές διαμονής και δραστηριοτήτων που ξεχώρισανσε όλη την Ευρώπη.

To Aphrodite Hills Resort διακρίθηκε πρόσφατα ως το«European Golf Resort of the Year 2018» και«European Golf Course of the Year 2018/2019». Στο χώρο του Resort βρίσκεται το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Hotel by Atlantica με 290 δωμάτια & σουίτες.

Στο Resort συμπεριλαμβάνεται και μια επιλεκτική συλλογή από πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα (πάνω από 750 έχουν ανεγερθεί και πωληθεί τα τελευταία 15 χρόνια ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται).

Σκοπός της Πανγαία και των συνεταίρων της είναι το Resort να συνεχίσει να αναπτύσσεται καθώς υπάρχει σημαντικός υπολειπόμενος συντελεστής δόμησης για την ανάπτυξη επιπλέον κατοικιών. H AphroditeSpringsεκτείνεται σε 150 εκτάρια γης, όμορης με το Aphrodite Hills Resort, και είναι αδειοδοτημένη για την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ και 125,000 τ.μ. κατοικιών και ακινήτων συμπληρωματικών χρήσεων. Η συνολική επένδυση της Πανγαία ανήλθε σε €31,8 εκατ. Πρόκειται για μια στρατηγική, μακροπρόθεσμη επένδυση στην οποία η Πανγαία συμμετέχει μαζί με την Invel Real Estate και το βρετανικό fund Coller Capital (που μέσω της invel Real Estate συμμετέχει ήδη και στο μετοχικό κεφάλαιο της Πανγαία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ