Iqos: Πόσοι είναι οι χρήστες του σήμερα στην Ελλάδα

Μία από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα από άποψη μεριδιών στην χρήση Iqos

Iqos: Πόσοι είναι οι χρήστες του σήμερα στην Ελλάδα

Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από 2 χρόνια που το Iqos κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και οι άνθρωποι της Philip Morris και της Παπαστράτος (οι θερμαινόμενοι ράβδοι Heets παράγονται στις εγκαταστάσεις της τελευταίας εδώ και ένα χρόνο) θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen το μερίδιο που κατείχε το Iqos στο σύνολο των καπνικών προϊόντων το 2018% στην ελληνική αγορά ανέρχονταν σε περίπου 6,6%. Σήμερα υπολογίζεται ότι πλέον έχει ξεπεράσει το 7% και τους 150.000 χρήστες στοιχείο που το κατατάσσει ανάμεσα στα πρώτα σήματα της ελληνικής αγοράς.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, που ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, χθες, κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής ράβδων Heets στον Ασπρόπυργο, είναι ότι πάνω από το 80% των χρηστών που το δοκιμάζει παραμένει αποκλειστικά στο Iqos.

Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης του Iqos παγκοσμίως καθώς βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη πίσω από την Λιθουανία και τις αγορές της Ιαπωνίας (σ.σ. πρώτη χώρα παγκοσμίως με ποσοστό 15%) και της Κορέας. Πλέον το καινοτόμο προϊόν της Philip Μοrris έχει αναπτυχθεί σε 44 χώρες παγκοσμίως ενώ προστίθενται νέες συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ