H πίτσα της Papa Johns θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στην Αμερική, η Papa Johns χτυπάει ξάνα την πόρτα της ελληνικής αγοράς

H πίτσα της Papa Johns θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Ποιος θυμάται ότι πριν από περίπου 15 χρόνια η Papa Johns είχε ανοίξει τα πρώτα τρια καταστήματα της στην Αθήνα και φιλοδοξούσε να γίνει μία ισχυρή αλυσίδα στον χώρο της πίτσας; Προφανώς ελάχιστοι καθώς τα φιλόδοξα σχέδια δεν προχώρησαν και η εταιρεία προστέθηκε στην μεγάλη λίστα των ξένων αλυσιδων που δεν μπορούν να διαβούν την "κοιλάδα του θανάτου" της ελληνικής αγοράς. 

Δεν το βάζει κάτω όμως και θέλει να επιστρέψει και να αποκτήσει ξανά παρουσία στην χώρα μας. Για τον σκοπό αυτό υψηλόβαθμο στέλεχος της βρέθηκε στην έκθεση Franchise πριν από λίγες ημέρες. Στόχος του ήταν να αναζητήσει τον master franchise o οποίος θα αναλάβει την επέκταση της πιτσαρίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Fpress.gr πραγματοποιήθηκαν κάποιες ενδιαφέρουσες συναντήσεις και θα εξεταστούν οι πιθανότητες που υπάρχουν ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μετεξελιχθούν σε επενδυτές.

Πάντως η πορεία των ξένων αλυσίδων εστίασης και ειδικά στον χώρο της πίτσας - με μοναδική ίσως εξαίρεση την Domino's - δεν είναι και η καλύτερη καθώς ελάχιστα είναι τα σήματα που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν και από αυτά τα περισσότερα στηρίζονται στην αναγνωρισιμότητα τους από τους τουρίστες.

Η Papa Johns, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί από εσωτερική κρίση που κατέληξε πρόσφατα στην απομάκρινση του δημιουργού της "Papa" John Schnatter, διαθέτει περισσότερα από 5.100 σημεία σε όλο τον πλανήτη με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στην Αμερική. Στις αρχές του 2019 η τελευταία αγορά στην οποία εισήλθε ήταν αυτή του Πακιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ