Ο αγώνας επιβίωσης του ΘΕΣγαλα

Ο αγώνας επιβίωσης του ΘΕΣγαλα

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα καθώς ο συνεταιρισμός από τη Θεσσαλία έλαβε προσωρινή προστασία μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019, οπότε και θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α. 

Ο συνεταιρισμός από τη Θεσσαλία έχει πετύχει την υπαγωγή του σε προσωρινή προστασία μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019, οπότε και θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α του νόμου 3588/2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του ΘΕΣγάλα, ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ, υπάρχουν ανοίγματα σε γαλακτοπαραγωγούς και προμηθευτές, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζομένους κυμαίνονται από 1 έως 2 μήνες και δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Τα πράγματα για τον συνεταιρισμό δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες το 2013, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές γάλακτος, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη του «ΘΕΣγάλα» να είναι ταχύτατη. Σταδιακά το δίκτυο με τους επεκτάθηκε σε Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα ο συνεταιρισμός έχει προχωρήσει σε ανάπτυξη των σημείων πώλησης με την πώληση και άλλων προϊόντων τροφίμων. Ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ