Θέμα ωρών η προκήρυξη για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Θέμα ωρών η προκήρυξη για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προχωράει η κυβέρνηση.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, με ορίζοντα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έως την επόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος περιλαμβάνει περίοδο ενός μηνός περίπου για διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη συμφωνία μετόχων, οριστικοποίηση της συμφωνίας έως τις 20 Απριλίου, υποβολή των προσφορών στις 25-26 Απριλίου και ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή μεταξύ 5 και 8 Μαΐου.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αξιωματούχους της Κομισιόν.

Στόχος είναι να αναζητηθεί μια κοινή συνισταμένη που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα δίνει επιπλέον κίνητρα στους επενδυτές ώστε να μην καταλήξει άγονος και ο νέος διαγωνισμός. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί ο ελληνικός μόνιμος μηχανισμός διασφάλισης ισχύος (τα λεγόμενα ΑΔΙ) για την αποζημίωση των λιγνιτικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ