"Έφυγε" ο Κωνσταντίνος Στεργίου

"Έφυγε" ο Κωνσταντίνος Στεργίου

Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Στεργίου, συνιδρυτής της εταιρείας ειδών ζαχαροπλαστικής "Αφοί Στεργίου". Σήμερα πραγματοποιείται η κηδεία του.

Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι της Φθιώτιδος. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Μετά τη στρατιωτική του θητεία επέλεξε να μείνει στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως σιδεράς, ενώ τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλστικής με τρίκυκλο. Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να εργαστεί ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής «Αφοι Στεργίου» στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέο Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε.. που λειτουργεί και σήμερα.

«Ένα χέρι το λυγίζεις, δύο μαζί δεν νικιούνται» ήταν τα λόγια του πατέρα του, που ακολούθησε πιστά και ο ίδιος στην ζωή του εργαζόμενος σκληρά μέχρι το 78 του έτη, όπου προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να αποτραβηχτεί από την 50ετή καθημερινή εργασία του.

Το Μάιο του 1973 παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ