Καναδική ψήφος εμπιστοσύνης στην Hellas Direct

Καναδική ψήφος εμπιστοσύνης στην Hellas Direct

Η καναδική Portag3 απέκτησε το μειοψηφικό πακέτο που διατηρούσε η Third Point στην Hellas Direct.

Δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της συναλλαγής, στο πλαίσιο της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος της Portag3 Adam Falesky καζί με την εταίρο της εταιρείας στο Παρίσι Hélène Falchie θα γίνουν μέλη του Δ.Σ. της ασφαλιστικής εταιρείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Portag3 θα εμβαθύνει την εμπλοκή της μεγαλώνοντας το μερίδιό της και αυξάνοντας τη συμμετοχή στις λειτουργίες μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το δίκτυο παγκόσμιων LPs της Portag3, που διαχειρίζεται πάνω από 1 τρισ. δολάρια σε ασφάλειες, τραπεζικά και προσωπικά δάνεια, για να μας οδηγήσει σε νέα ύψη. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ανακοινώσουμε μία σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες, θα επεκτείνουμε το τοπικό μας αποτύπωμα και θα διευρύνουμε την προσφορά μας προς τους καταναλωτές», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

Ιδρυμένη από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs που είδαν μία ευκαιρία να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά ενώ η χώρα εισερχόταν στη βαθύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης εποχής, η Hellas Direct είναι μία αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η κυπριακή εταιρία έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Hellas Direct αντλεί έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο της Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct παρουσίασε εκθετική ανάπτυξη στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας της, ακόμα και όταν στην Ελλάδα σημειωνόταν μείωση κατά 25% του ΑΕΠ και πτώση των ασφαλίστρων κατά 40%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ