Τι έδιωξε την Amazon από τη Νέα Υόρκη

Τι έδιωξε την Amazon από τη Νέα Υόρκη

Οι έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων ανάγκασαν την Amazon να ακυρώσει το σχέδιο για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στη Νέα Υόρκη.

Σε μία ασυνήθιστη για τα αμερικανικά δεδομένα κίνηση η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει στην ανέγερση των νέων της γραφείων στο Κουίνς, όπου κάτοικοι και φορείς είχαν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις.

H Amazon φαίνεται να πέφτει θύμα της επιτυχίας της αλλά και της σκληρής πολιτικής που έχει υιοθετήσει έναντι των σωματείων, γεγονός που έκανε τις αντιδράσεις στη Νέα Υόρκη πιο σφοδρές από όσο θα ήθελε ίσως ο ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος σήμερα άνθρωπος στον κόσμο Jeff Bezos.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Σιάτλ, όπου έχουν επίσης τη βάση τους η Boeing και η Microsoft. Γρήγορα η Amazon αναπτύχηκε σε σημείο που σήμερα να θεωρείται ως βασικός υπεύθυνος για την κατακόρυφη αύξηση που έχει σημειωθεί στις τιμές των ακινήτων, με αποτέλεσμα η στέγαση να αποτελεί οξύτατο πρόβλημα για σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Κάτοικοι του Κουίνς αλλά και πολιτικοί παράγοντες της Νέας Υόρκης, όπως ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης εξέφρασαν αντιρρήσεις. Αντίθετα, πολλοί επιχειρηματίες, ανάμεσά τους και Ελληνοαμερικανοί που περίμεναν πως με την άφιξη της Amazon θα έβλεπαν τις τιμές των ακινήτων του να αυξάνονται, εκφράζουν την οργή τους για την εξέλιξη. Οι πολέμιοι της επένδυσης ανέφεραν πως δεν είναι δυνατό να προσφέρονται επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές ύψους 3 δισ. δολαρίων σε μία επιχείρηση όπως η Amazon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ