Αποχώρηση και από τη Ρουμανία εξετάζει ο ΟΤΕ

Αποχώρηση και από τη Ρουμανία εξετάζει ο ΟΤΕ

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και από τη Ρουμανία και να περιοριστεί μόνο στην ελληνική αγορά εξετάζει ο ΟΤΕ.

Την αποκάλυψη έκανε το Σάββατο ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Σπας Ρουσέφ, που απέκτησε από τον ΟΤΕ την Telekom Albania έναντι 50 εκατ. ευρώ. Ο κ. Ρουσέφ ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Deutsche Telekom για το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τη θυγατρική της στην ΠΓΔΜ.

Ο ΟΤΕ σχολίασε τις δηλώσερις Ρουσέφ λέγοντας πως δεν έχει ξεκινήσει συζητήσεις με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την πώληση της Telekom Romania. “Ο όμιλος ΟΤΕ συνεχώς επαναξιολογεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, βασισμένος στις στρατηγικές του προτεραιότητες, τους επιχειρηματικούς στόχους και αποτιμά τις ευκαιρίες στην αγορά με απώτερη επιδίωξη τη δημιουργία αξίας στους μετόχους του, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την προώθηση των συμφερόντων του ομίλου και των εργαζομένων του. Είναι κοινή μας πρακτική να ενημερώνουμε τις αρχές και το κοινό εάν και όταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε” αναφέρει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του.

Η πώληση της Telekom Albania έχει ακολουθήσει χρονικά την πώληση των θυγατρικών του ΟΤΕ σε ΠΓΔΜ και Βουλγαρία, την πώληση της συμμετοχής του στην εταιρεία που λειτουργεί τον δορυφόρο HellasSat και την πώληση του ποσοστού του στον οργανισμό τηλεπικοινωνιών της Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ