Οι κερδισμένοι της συγχώνευσης ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ- ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Οι Αδελφοί Καλλιτσάντση αυξάνουν το ποσοστό τους στη νέα εταιρία

Οι κερδισμένοι της  συγχώνευσης ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ- ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Λίγο πριν την λήξη του 2018 ανακοινώθηκε με «τυμπανοκρουσίες» η συγχώνευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος, η οποία διαφημιζόταν ότι ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήχθη στο ΧΑ μετά την έναρξη της κρίσης.

Τα πλεονεκτήματα, όπως παρουσιάζονται από την απορροφώσα, μένει να αποδειχτεί ότι ισχύουν. Όπως μένει να αποδειχτεί αν θα προχωρήσει χωρίς αντιδράσεις η διαδικασία της συγχώνευσης. Και αυτό διότι ωφελημένοι από τη συγχώνευση θα είναι οι αδελφοί Καλλιτσάντση που θα αυξήσουν τη συμμετοχή τους στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε βάρος των υπολοίπων μετόχων, δηλαδή των κ. Μπόμπολα και Κούτρα.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο, το τελευταίο γνωστό, η εταιρεία Agronio συμφερόντων του κ. Σάκη Καλλιτσάντση κατέχει το 6,85% της ΕΛΤΕΧ Άνεμος. Όμως το ποσοστό δεν φαίνεται να είναι μόνο αυτό καθώς στις 27/7/2018 συστάθηκε ενέχυρο επί 4,3 εκ μετοχών ΕΛΤΕΧ Άνεμος που κατέχει η Pemanoaro η οποία συμφερόντων (από 50% ο καθένας) των κ. Σάκη και Δημήτρη Καλλιτσάντση.

Πέρα του ερωτήματος γιατί αυτές οι μετοχές δεν αθροίζονται μιας και οι κ. Σάκης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης δρουν από κοινού και συντονισμένα μια απλή πράξη με τη σχέση ανταλλαγής δείχνει ότι οι ισχυροί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα λάβουν περί τα 13 εκ νέες μετοχές.

Έτσι το ποσοστό τους στη νέα εταιρεία αυξάνει στο 29% ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό Μπόμπολα μειώνεται στο 12,5% από 15,2% και του κ. Κούτρα στα 4,8% από 5,8%. Έτσι πράγματι είναι συμφέρουσα η συγχώνευση για τους μετόχους της ΕΛΤΕΧ Άνεμος όπου τυγχάνει να έχουν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και οι Αδελφοί Καλλιτσάντση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ