Η σακούλα των Jumbo, o Χίτλερ και οι… λάθος συνειρμοί

Η σακούλα των Jumbo, o Χίτλερ και οι… λάθος συνειρμοί

Οι καταναλωτές δεν θα βρουν σήμερα στα καταστήματα Jumbo την σακούλα με κωδική ονομασία «σακούλα δώρου craft Λονδίνο» η οποία πωλούνταν προς 50 λεπτά έκαστη. Αποσύρθηκε όχι λόγω κάποιου ελαττώματος αλλά επειδή απεικόνιζε τον Χίτλερ, τον ναζιστικό αετό και τη σβάστικα.

Tο θέμα έπρεπε να αναδειχθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τα social media για να φτάσει η εταιρεία να εκδώσει σχετική ανακοίνωση απόσυρσης αργά την Παρασκευή και ενώ ουσιαστικά είχε κλείσει η καταναλωτική περίοδος των φετινών εορτών. Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρει καν το πραγματικό γεγονός. Αντί για τις λέξεις Χίτλερ, σβάστικα κλπ, επιλέγεται η φράση «θα μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς». Όπως όμως προκύπτει από την ανακοίνωση της ίδιας εταιρείας, οι «πελάτες αγόραζαν για πολύ καιρό το συγκεκριμένο προϊόν». Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται τα ερωτήματα: Η Jumbo δεν είχε αντιληφθεί τι απεικόνιζε η σακούλα; Τα προϊόντα φτάνουν στο ράφι χωρίς κάποιο έλεγχο; Αν το είχε αντιληφθεί και δεν εντόπιζε κάποιο πρόβλημα γιατί ανακοίνωσε την καταστροφή του προϊόντος με το που δημιουργήθηκε ο θόρυβος στα social media; Τελικώς πρέπει ή δεν πρέπει να πωλείται το προϊόν; Πρέπει να αποσυρθεί για να μην γίνονται λανθασμένοι συνειρμοί ή γιατί δεν πρέπει να πωλούνται προϊόντα με τα σύμβολα των ναζιστών; Παρατίθεται η ανακοίνωση της εταιρείας από την οποία δύσκολα θα βρει κάποιος απαντήσεις στα ερωτήματα.

«Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι :

Η συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ