Σε σίριαλ εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Σε σίριαλ εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη με την διοίκηση να μην κρύβει την ανησυχία της και για τη μη υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος οι επενδυτές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της αποεπένδυσης των λιγνιτικών της ΔΕΗ καλούνται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν για μία εβδομάδα προκειμένου να ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής στις 15 Ιανουαρίου.

Η καταληκτική προθεσμία φέρεται ότι μετακινείται για τέταρτη φορά και μάλιστα για τις 25 Ιανουαρίου.

Η νέα μετάθεση γίνεται καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές, λέγεται ότι ζήτησαν να ολοκληρωθεί πρώτα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και των μετακινήσεων προσωπικού από τις πωλούμενες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση των εταιρειών Μεγαλόπολη και Μελίτη έχουν προκριθεί και συμμετέχουν η κοινοπραξία China Energy - όμιλος Κοπελούζου, η κοινοπραξία Seven Energy - ΓΕΚ Τέρνα, η τσεχική EPH και οι ELVALHALCOR και Mυτιληναίος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ