Deal στη Ναυτιλία: Μαρινάκης και Wilbur Ross ενώνουν τις δυνάμεις τους

Deal στη Ναυτιλία: Μαρινάκης και Wilbur Ross ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη και η DSS Holdings που ελέγχει την Diamond S Shipping Group συγχωνεύονται στο πλαίσιο συμφωνίας 1,65 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η Capital Product Partners L.P. συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη συγχωνεύει το στόλο τάνκερ της εταιρείας με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο με στόλο 68 πλοίων, μέσω μιας συναλλαγής που αποτιμάται στα 1.65 δισ. δολάρια.

Η CPLP θα διαθέσει 22 τάνκερς τύπου MR και τρία Suezmax σε μία νέα εταιρία, η οποία με την σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της CPLP.

Στη νέα εταιρεία που δημιουργείται διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Craig Stevenson, σήμερα διευθύνων σύμβουλος της DSS. Βάσει της συμφωνίας η εταιρείας του Ευάγ. Μαρινάκη θα έχει το 33% της Diamons S Shipping, ενώ η DSS θα έχει το υπόλοιπο 67%.

Οι μέτοχοι της CPLP θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S να εισαχθεί άμεσα στο NYSE. Στη νέα κοινή εταιρεία θα συμμετέχουν επίσης οι Γεράσιμος Καλογηράτος και Γεράσιμος Βεντούρης.

Η DSS Holdings L.P., διαχειρίζεται συνολικά 33 δεξαμενόπλοια τύπου Medium Range και 12 πετρελαιοφόρα τύπου Suezmax.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ