Folli Follie: Ερωτηματικό για το αν θα γίνει η Γενική Συνέλευση

Folli Follie: Ερωτηματικό για το αν θα γίνει η Γενική Συνέλευση

Προς ματαίωση όπως όλα δείχνουν βαίνει εκ νέου η  προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie. Ακόμη δεν έχουν καταρτιστεί οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν είναι σαφές ούτε ποια είναι η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους αυτούς μετά την αποχώρηση της ΕΥ, αλλά ούτε και πότε θα τους παραδώσει.

 

Η προσπάθεια εκπόνησης ενός αποτελεσματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της Folli Follie, ώστε να παραμείνει βιώσιμη, συνεχίζεται, με την εταιρεία Deloitte να έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου.

Κατά τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση της Folli Follie συνεχίζει τις επαφές με επενδυτές, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες, με σκοπό την εξασφάλιση επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η συμμετοχή των τραπεζών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ώστε να εξευρεθεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο αναχρηματοδότησης της Folli Follie.

Το μέλλον της εταιρείας θα το κρίνουν οι ομολογιούχοι, αφού για να προχωρήσει το οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε τουλάχιστον 60% των ομολογιούχων και πιστωτών της.

Αναμφίβολα η απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της αίτησης υπαγωγής της Folli Follie στον Πτωχευτικό Κώδικα και η άρση των προστατευτικών μέτρων δεν διευκολύνει, καθώς πυροδοτεί νομικές ενέργειες για διεκδικήσεις αποζημιώσεων που μπορεί να οδηγήσουν την εταιρεία ακόμα και σε χρεοκοπία, εάν δεν επέλθει σύντομα συμφωνία με τους πιστωτές και τους ομολογιούχους.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ι. Δραγάτσης «σκανάρει» όλα τα οικονομικά στοιχεία και εξετάζει τους ισολογισμούς όλων των χρήσεων προ του 2017, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία των φυσικών προσώπων που έχουν σχέση με την εταιρεία.

Η εισαγγελία θα αναζητήσει ευθύνες:

  • Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την ευρύτερη στάση της στη διαχείριση της υπόθεσης, τόσο για το προηγούμενο διάστημα όσο για τα χρόνια που προηγήθηκαν του ισολογισμού του 2017, καθώς και για την εν γένει μέριμνα και αποφασιστικότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ήτοι του εποπτικού της ρόλου.
  • Στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) που ελέγχει τους ισολογισμούς, οι οποίοι όπως προκύπτει απ' όλη τη διαδικασία ήταν επί σειρά ετών αλλοιωμένοι και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 11 ετών!
  • Το βούλευμα εξετάζει τον ρόλο των αναδόχων των ομολογιακών δανείων αλλά και των χρηματιστηριακών εταιρειών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας.
  • Αναζητά ευθύνες διαχειριστών Private Banking και διαχειριστών funds που προωθούσαν αγορές και πωλήσεις, ενώ αναζητά ευθύνες τραπεζών για τα δάνεια που χορηγούσαν επί σειρά ετών στην εταιρεία Folli Follie, χωρίς να ελέγχουν την πιστότητα των ισολογισμών και των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ