Νέο χτύπημα για τη Folli Follie: Αποχώρησε και η Εrnst & Young

Νέο χτύπημα για τη Folli Follie: Αποχώρησε και η Εrnst & Young

Νέο χτύπημα για τη διοίκηση της Folli Follie αποτελεί η δήλωση της Εrnst & Young (EY). 

Σε ανακοίνωσή της η EY δίνει διευκρινίσεις για την υπόθεση της Folli Follie, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν ανέλαβε να ελέξγχει συνολικά τις οικονομικές καταστάσεις του 2017, αλλά μόνο συγκεκριμένα κονδύλια. Κατηγορεί, επίσης, την εταιρεία για ελλιπή συνεργασία, εξηγώντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να διακόψει την σύμβασή της.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα της Ernst & Young Ελλάς για την υπόθεση της FF Group, θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η EY, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με την "Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία" («Εταιρεία»), ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση του 2017.

Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017.

Παραπέμπουμε στην από 19 Ιουνίου 2018 ανακοίνωσή μας σχετικά με τα ανωτέρω.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας.

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα».

Να σημειωθεί ότι στις 30 Οκτωβρίου θα λάβει τελικά χώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, την ώρα που οι αποκαλύψεις για την εταιρεία λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας και οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ