Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν την «τύχη» της Folli Follie

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν την «τύχη» της Folli Follie

Στο μικροσκόπιο του Οικονομικού Εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση βρίσκονται πλέον όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην εταιρεία Folli Follie Group.

Ο Εισαγγελέας θα κάνει φύλλο και φτερό τους ισολογισμούς της εταιρείας και των χρήσεων προ του 2017, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων που εμπλέκονται με αυτή. Στόχος είναι να διερευνηθούν ενδεχόμενες παραβάσεις που μπορεί να έχουν διαπραχθεί και δεν έχουν παραγραφεί τόσο σε σχέση με πρόσωπα που εμπλέκονται με την εταιρεία όσο και άλλων (ενδεχομένως και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) για ευθύνες ή παραλείψεις σε σχέση με την υπόθεση της Folli Follie.

Ο Εισαγγελέας έχει στα χέρια του τον φάκελο που προσκόμισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο τα στοιχεία που περιέχονται αφορούν μόνο την τελευταία χρήση του 2017 για παρατυπίες, στην οποία άλλωστε η Επιτροπή προχώρησε στην επιβολή προστίμου 4,020 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία αλλά και σε εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει επιπλέον στοιχεία, τα οποία όμως η διοίκηση της Folli Follie δεν προσκόμισε, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε επιβολή και νέου προστίμου ύψους 300.000 ευρώ με την αιτιολογία της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, καθώς η εταιρεία δεν προχώρησε στη παροχή στοιχείων που της είχαν ζητηθεί, πέραν αυτών που σχετίζονται με τα ταμειακά διαθέσιμα, που αφορούν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της για τη χρήση 2017.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας τις επόμενες ημέρες, εξετάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, θα κρίνει και εάν θα καλέσει ως ύποπτα φυσικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Και δεκαήμερο μπαζάρ

Δεκαήμερο προσφορών με εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 80% της αρχικής τιμής σε επιλεγμένα προϊόντα ξεκίνησε η Folli Follie σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος.

Το «Fabulous end of season bazzar» που ξεκίνησε η αλυσίδα είναι διαθέσιμο τόσο από το ηλεκτρονικό της κατάστημα όσο και από επιλεγμένα καταστήματα σε Ερμού, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Metro Mall, Κηφισιά, Mall, Νέα Ιωνία και Ηράκλειο. Οι τιμές, μετά την προσφορά ξεκινούν από τα 20 ευρώ για τα γυαλιά ηλίου και τα 40 ευρώ για τσάντες, όταν οι αρχικές τιμές ξεπερνούν και τα 150 ευρώ το τεμάχιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο αιφνιδιαστικό bazaar που πραγματοποιεί ο όμιλος Folli Follie. Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο δεκαήμερο προσφορών σε καλλυντικά και κρέμες. Οι μεγάλες εκπτώσεις σχετίζονται άμεσα με τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω και των νομικών της προβλημάτων μετά από την αποκάλυψη ανακριβειών στους ισολογισμούς της. Αυτό, άλλωστε, είχαν δηλώσει και στελέχη της διοίκησης κατά τη συζήτηση του αιτήματος προστασίας από τους πιστωτές του ομίλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ