Θρίλερ με τη Folli Follie - Τι επιδιώκει

Θρίλερ με τη Folli Follie - Τι επιδιώκει

Σημαντική για την επόμενη ημέρα της Folli Follie είναι η απόφαση που αναμένεται να πάρει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επ’ αφορμή της εξέτασης της αίτησης υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της μέσω της ένταξής της στον Πτωχευτικό Κώδικα.
 

Η αίτηση αυτή η οποία, όταν κατατέθηκε από την εταιρεία, αιφνιδίασε την αγορά και τους πιστωτές της Folli Follie, προκαλώντας στα μέσα Αυγούστου την καταγγελία των δανειακών συμβάσεών της αρχικά από ξένους πιστωτές της και στη συνέχεια, την περασμένη Παρασκευή, από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική), έχει βάλει πλέον την ελληνική εισηγμένη με την πλάτη στον τοίχο.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα αναφορικά με όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και επέτρεψαν το σκάνδαλο, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία του ελληνικού Χρηματιστηρίου και κλονίζοντας το ενδιαφέρον ξένων αλλά και ελλήνων επενδυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι σήμερα η διοίκηση της εταιρείας θα επιδιώξει παράταση της προσωρινής απόφασης για την προστασία της από τους πιστωτές της.

Ως επιχείρημα αναμένεται ότι θα θέσει υπόψη του δικαστηρίου γεγονός ότι δεν έχουν παραδοθεί τα στοιχεία ελέγχου από την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ