Πίνδος: Νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατ.

Πίνδος: Νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατ.

 


Σε νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατ. θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα 2018 -2020 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, «Πίνδος», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρός του, κ. Ανδρέας Δημητρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης εορτασμού των 60 χρόνων του συνεταιρισμού.

Οι επενδύσεις αφορούν νέα γραμμή έτοιμων ψημένων προϊόντων, νέα γραμμή πτηνοσφαγείου, εκσυγχρονισμό των κέντρων διανομής, εκσυγχρονισμό του στόλου διανομής και πρόγραμμα μηχανογράφησης παραγωγής.

Η «Πίνδος» ήδη από πέρυσι έχει προχωρήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα έχει λανσάρει το «χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου», την «παραδοσιακή γιαννιώτικη κοτόπιτα», το «ρολό κοτόπουλο» και το «κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής».

Επίσης εδώ και δύο μήνες ο Συνεταιρισμός προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό και αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη σε πολλές γεύσεις (Φιλέτο καπνιστό, Παριζάκι, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου καθώς και το χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες).

Σημειώνεται ότι η «Πίνδος» ελέχχοντας περίπου το 35% της αγοράς καταγράφει συνεχή άνοδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Το 2015 ο τζίρος της είχε κλείσει στα 193 εκ. ευρώ, το 2016 στα 209 εκ. ευρώ, ενώ το 2017 οι πωλήσεις εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 220 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πορεία του Συνεταιρισμού ξεκίνησε το 1958 με παραγωγή του έφθανε μόλις τα 500 κοτόπουλα την εβδομάδα. Σήμερα, η Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ, η οποία εδρεύει στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με περισσότερα από 500 μέλη – συνεταίρους παραγωγούς πτηνοτρόφους και σχεδόν 1.000 εργαζόμενους, παράγει πάνω από 600.000 κοτόπουλα σε εβδομαδιαία βάση.
Καταγράφει εξαγωγική δραστηριότητα σε Βουλγαρία, πΓΔΜ, Αλβανία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ