Συμφωνία τραπεζών - ΔΕΗ για αναχρηματοδότηση 1,3 δισ.

Συμφωνία τραπεζών - ΔΕΗ για αναχρηματοδότηση 1,3 δισ.

Συμφωνία με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του υπόλοιπου του κοινοπρακτικού δανείου ύψους 1,3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Συμφωνήθηκε επίσης γραμμή χρηματοδότησης ύψους 175 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμφωνία, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών, ενώ τόνισε ότι συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές των πέντε τραπεζών που συμπράττουν.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανήγγειλε επίσης αύξηση των καταστημάτων της ΔΕΗ και επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας προκειμένου να περιοριστούν οι ουρές και τα φαινόμενα ταλαιπωρίας των Καταναλωτών που παρατηρούνται, κάτι που όπως είπε προϋποθέτει και προσλήψεις προσωπικού.

Σύντομα εξάλλου θα είναι έτοιμο το νέο στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει δραστηριοποίηση στο φυσικό αέριο, τις ενεργειακές υπηρεσίες και την εξοικονόμηση ενέργειας, διείσδυση σε νέες αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας καθώς και έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπου ο στόχος είναι να δεκαπλασιαστεί η εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ.

Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτήρισε τα δίκτυα διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) που παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ ως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο που θα παίζει αυξανόμενο ρόλο τα επόμενα χρόνια και για το λόγο αυτό θα ληφθούν μέτρα για ανάπτυξη και αξιοποίησή τους.

Αναφερόμενος στην αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης επανέλαβε ότι ως τον Οκτώβριο θα υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας και ως τον Ιανουάριο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος στα χρέη των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων τονίζοντας ότι πρόκειται κατά κανόνα για φαινόμενα στρατηγικής κακοπληρωμής καθώς και ότι οι πληροφορίες περί ρύθμισης των χρεών σε 100 δόσεις είναι εκτός πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ