Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie

Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του χρηματιστηρίου αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας, από σήμερα 25 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005. Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων και των προϊόντων δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρίας.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία επισημαίνει ότι ζήτησε την αναστολή έως την ολοκλήρωση του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεών της από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας έχει θέσει θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Κάνει δε λόγο για «εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία».

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Folli Follie έκλεισε χθες στα 4,8 ευρώ, έχοντας καταγράψει απώλειες σχεδόν 30% στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Συνολικά τον τελευταίο μήνα είχε υποχωρήσει περίπου 70%. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 321,35 εκατ. ευρώ, ενώ στις 3 Μαΐου ήταν στα 1,027 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η αναστολή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα.