Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie

Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του χρηματιστηρίου αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας, από σήμερα 25 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005. Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων και των προϊόντων δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρίας.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία επισημαίνει ότι ζήτησε την αναστολή έως την ολοκλήρωση του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεών της από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας έχει θέσει θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Κάνει δε λόγο για «εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία».

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Folli Follie έκλεισε χθες στα 4,8 ευρώ, έχοντας καταγράψει απώλειες σχεδόν 30% στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Συνολικά τον τελευταίο μήνα είχε υποχωρήσει περίπου 70%. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 321,35 εκατ. ευρώ, ενώ στις 3 Μαΐου ήταν στα 1,027 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η αναστολή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ