Αναζητούνται λύσεις για τη Forthnet

Αναζητούνται λύσεις για τη Forthnet

Δύσκολη «φαντάζει» για τις πιστώτριες τράπεζες η διαδικασία για την πώληση της Forthnet και αυτό παρά τις πέντε δεσμευτικές προσφορές.

 

Αν και μετά από πολύμηνη αναβολή αποφασίστηκε να ανατεθεί στην Nomura International η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με στόχο την εύρεση αγοραστή για την εταιρεία, από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα δεν έχει καταγραφεί καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Στελέχη των τραπεζών εκτιμούν ότι είναι αναγκαίο να αναζητηθούν «και άλλες λύσεις», χωρίς πάντως να διευκρινίζεται σε ποια κατεύθυνση μπορεί να είναι αυτές και αν θα προκύψουν από διαπραγματεύσεις με 2 ή 3 εκ των 5 ενδιαφερομένων, που ενδέχεται να περάσουν σε μια επόμενη φάση.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ήδη έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες προσφορές σχετικά με τα ανοίγματά τους (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της Forthnet και των θυγατρικών της.

Από αυτές, η προσοχή τους εστιάστηκε στην κοινή προσφορά των Vodafone – Wind και της Odyssey.

Οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίζουν το διαγωνισμό να έχει «παγώσει», καθώς οι τράπεζες εμφανίζονται να βρίσκονται σε αναζήτηση άλλων εναλλακτικών.

Ήδη φέρεται να έχει προταθεί η ένταξη της Forthnet στην πλατφόρμα της Pillarstone, η οποία ενδεχομένως σε συνεργασία με τρίτο επενδυτή να αναλάβει το εγχείρημα αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Forthnet, οι ταμειακές ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης για τους επόμενους 12 μήνες ανέρχονται σε περίπου 50,9 εκατ.ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ