Προχωρά η επένδυση σε Atalanti Hills

Προχωρά η επένδυση σε Atalanti Hills


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το σχέδιο Atalanti Hills στη Φθιώτιδα.

H «Λοκρός ΕΠΕ» έχει αγοράσει την τελευταία δεκαετία περισσότερα από 12.500 στρέμματα στη Φθιώτιδα με στόχο μεγάλη τουριστική επένδυση άνω του 1,5 δισ. ευρώ, με μετόχους την Europa Capital και την Prufrock Investments.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενέκρινε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αλλά ζήτησε από το ΚΣΔ να γνωμοδοτήσει για τα οφέλη που θα έχει η επένδυση για την οικονομία. Προβλέπεται η κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, με πολυτελή ξενοδοχεία και κατοικίες, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υδροθεραπείας, κ.ά.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Το business plan της επένδυσης, προϋπολογισμού 1-1,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων («Νότος», «Ζέφυρος», «Βορράς»), συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Το θέρετρο θα διαθέτει εγκαταστάσεις Spa, αθλητικά κέντρα, πολιτικό χωριό, χρήσεις αναψυχής και εμπορίου. Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα καταλαμβάνουν επιφάνεια 420 στρεμμάτων, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων γκολφ) θα εκτείνονται σε 1.700 στρέμματα.

Σχετικά με τα τουριστικά συγκροτήματα, ο «Νότος» θα διαθέτει 1.030 κατοικίες και θα βρίσκεται στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με την λίμνη Κωπαΐδα.

Ο «Ζέφυρος» θα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της περιοχής, διαθέτοντας 955 κατοικίες που θα είναι υλοποιηθούν σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ.

Ο «Βορράς» θα διαθέτει 1.321 κατοικίες, θα απευθύνεται, κατά βάση, σε οικογένειες και θα διαθέτει κέντρο με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και αθλητικά γήπεδα.

Τα τρία συγκροτήματα θα κατασκευαστούν ανά τμήματα: θα ξεκινήσει η ανέγερση του «Νότος» και θα ακολουθήσουν (με απόσταση από δύο έως τεσσάρων ετών) ο «Ζέφυρος» και ο «Βορράς».

Η κατασκευαστική περίοδος των κατοικιών υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με τα ξενοδοχεία και θα ολοκληρωθεί σε βάθος 18 ετών. Βάσει των υπολογισμών του φορέα της επένδυσης, το συγκρότημα θα δημιουργήσει περισσότερες από 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη 15ετία ενώ στην περίοδο πλήρους λειτουργίας θα εξασφαλίζει πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης.