Σώζεται η Φειδάς: Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Άνοιξε ο δρόμος για εξυγίανση της εταιρείας

Σώζεται η Φειδάς: Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης


Μια βαθιά ανάσα στην υποδηματοποιία Φειδάς, που το 2019 συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, προσφέρει το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του που εκδόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε χθες στο ΓΕΜΗ.

Το σχέδιο εξυγίανσης που ενέκρινε το Πρωτοδικείο, προβλέπει τη μεταμόρφωση της Φειδάς από μια αμιγώς παραγωγική εταιρεία, σε εμπορική και παραγωγική εταιρεία. Για να γίνει αυτό η εταιρεία, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη φιλοσοφία που στόχευε μόνο σε άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών.

Η αλλαγή δεν αφορά μόνο την εμπορική πολιτική αλλά και την τιμολογιακή πολιτική της, μέσω της αύξησης της καθαρής μέσης τιμής χονδρικής κατά 1 ευρώ κάθε χρόνο την περίοδο 2018-2021 και τη σταδιακή μείωση του κόστους παραγωγής ανά ζεύγος υποδημάτων στα 20 ευρώ στον τρίτο χρόνο εφαρμογής του σχεδίου, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα.

Στο σχέδιο επισημαίνεται η ανάγκη για εξαγωγές, για δημιουργία και προώθηση νέων προϊόντων και νέων μοντέλων υποδημάτων, και πωλήσεων μέσω των εταιρικών καταστημάτων, μέσω e-shop και μέσω καταστημάτων τρίτων.

Σε ότι αφορά τη διευθέτηση των οφειλών της προς του πιστωτές της, το σχέδιο προβλέπει την εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, σε 180 δόσεις για τις οφειλές που είχαν γεννηθεί έως τις 30/4/2017. Οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο από 1/5/2017 έως την έκδοση της απόφασης ρυθμίζονται σε 90 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ τυχόν υποχρεώσεις που θα προκύψουν από μελλοντικούς ελέγχους για το χρονικό διάστημα μέχρι 30/4/2017 διαγράφονται.

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ