Πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές για Σελόντα και Νηρέα

 Πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές για Σελόντα και Νηρέα

 

Μέχρι τα μέσα Μαΐου αναμένεται να έχουν υπογραφεί οι πολυαναμενόμενες συμφωνίες αγοραπωλησίας των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας «Σελόντα» και «Νηρεύς» ανάμεσα στις τράπεζες και την Amerra Capital Management, που αποτελεί - αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι - τον προτιμητέο επενδυτή.

Πριν λίγες ημέρες οι τράπεζες απέστειλαν στο αμερικανικό fund τα τελικά κείμενα των συμφωνιών, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να γίνουν οι όποιες παρατηρήσεις και διορθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό τίμημα δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί με βάση την αξία που θα έχουν τότε τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών, όταν ο νέος ιδιοκτήτης πάρει τα «κλειδιά».

Η εν λόγω δικλίδα ασφαλείας έχει προβλεφθεί στη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς, λόγω του αντικειμένου των δύο εταιρειών σημαντικό μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων, εν προκειμένω ο πληθυσμός των ψαριών, δεν είναι σταθερό.

Οι πληροφορίες θέλουν για τη μία τουλάχιστον από τις δύο εταιρείες να υπάρχει απόκλιση προς τα κάτω στην αξία των περιουσιακών της στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ