Βελτιωμένη χρονιά «βλέπει» η Καραμολέγκος

Βελτιωμένη χρονιά «βλέπει» η Καραμολέγκος

Μπορεί η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος να εμφάνισε πέρυσι ζημίες για τη φετινή χρονιά στοχεύει σε κερδοφορία μέσα από τη βελτιστοποίηση της εμπορικής της πολιτικής και την επέκταση των προϊόντων της.

Η εισηγμένη στοχεύει σε κερδοφορία μέσω βελτιστοποίησης της εμπορικής της πολιτικής και της διεύρυνσης της ποικιλίας των προϊόντων της. Στο τρέχον έτος η εταιρεία ξεκινά τη λειτουργία του νέου εργαστηρίου σοκολάτας και πάστας ζάχαρης, τα προϊόντα του οποίου θα διατίθενται και στη χονδρική, πέρα από το υπάρχον δίκτυο λιανικής.

Έμφαση θα δώσει η «Καραμολέγκος» στη ρουμανική αγορά, στην οποία βλέπει ιδιαιτέρως θετικές προοπτικές. Ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν 50% σε σύγκριση με τις πωλήσεις της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Όσον αφορά την αλυσίδα Απολλώνιο θα εστιάσει στην ανάπτυξη των υπαρχόντων καταστημάτων, στην προσθήκη ακόμη ενός αλλά και στην επέκταση της γκάμας των προϊόντων. Παράλληλα ξεκινά η λειτουργία στο νέο εργαστήριο σοκολάτας και πάστας ζάχαρης, που αποτελεί νέα δραστηριότητα για την εταιρεία με επέκταση σε χονδρική πέρα από το υπάρχον δίκτυο λιανικής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην οικονομική της έκθεση για το 2017, η οποία δημοσιοποιήθηκε η τιμή του ψωμιού ανά τεμάχιο στα σούπερ μάρκετ υποχώρησε κατά 8,9% το 2017 σε σύγκριση με το 2016, καθώς ενώ η κατηγορία του σημείωσε αύξηση του όγκου πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ κατά 5,5%, υποχώρησε κατά 3,9% σε αξία πωλήσεων. Η χρήση του 2017 έκλεισε όπως και το 2016 με ζημιές, γεγονός που οδηγεί τη διοίκηση της εισηγμένης να προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη μη διανομή μερίσματος.