ΔΕΣΦΑ: Βελτιωμένες προσφορές ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Τα δύο επενδυτικά σχήματα έδωσαν 400 - 450 εκατ. ευρώ

ΔΕΣΦΑ: Βελτιωμένες προσφορές ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Στα επίπεδα πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ κινήθηκαν οι προσφορές των δύο διεκδικητών για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά την υποβολή βελτιωτικών προσφορών, από τα δύο επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Η βελτιωμένες προσφορές από τις δύο κοινοπραξίες θα υποβληθούν την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά το άνοιγμα της έκθεσης του ανεξάρτητου εκτιμητή και των δύο οικονομικών προσφορών των δύο κοινοπραξιών:

- των εταιρειών Snam, Enagás Internacional και Fluxys

- των εταιρειών Regasificadoradel Noroeste, Reganosa Asset Investments, Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Η απόφαση του Ταμείου σημαίνει είτε ότι οι προσφορές των δύο σχημάτων έχουν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη του 15 %, είτε ότι είναι χαμηλότερες από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ, «το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, που είχαν προκύψει κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό».
Οι προσφορές που υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές. Όσον αφορά στον δεύτερο γύρο των βελτιωμένων προσφορών, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός λίγων εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ