Αμυδρό φως στο τούνελ για την ΕΒΖ

Αμυδρό φως στο τούνελ για την ΕΒΖ


Στην αναζήτηση συνολικής λύσης για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομίας να βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της λύσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πηγές αναφέρουν ότι επιδιώκεται η σταδιακή αποπληρωμή των παραγωγών αλλά και η δημιουργία συνθηκών για παραγωγή και για την τρέχουσα σεζόν, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν συναλλαγές με άμεση εισροή χρημάτων στο ταμείο της ΕΒΖ οπότε και θα είναι δυνατή η σταδιακή αποπληρωμή των παραγωγών.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία market test και εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα τεθούν υπό αξιολόγηση οι γραπτές προτάσεις των τελικών ενδιαφερόμενων.

Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί είναι η αποπληρωμή των παραγωγών, η επανασπορά και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΒΖ, έχει ξεκινήσει να κλείνει συμφωνίες με τους πελάτες της για την πώληση της ζάχαρης που έχει στις αποθήκες της, με τις συναλλαγές να αναμένεται να αρχίσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.