Αμυδρό φως στο τούνελ για την ΕΒΖ

Αμυδρό φως στο τούνελ για την ΕΒΖ


Στην αναζήτηση συνολικής λύσης για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομίας να βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της λύσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πηγές αναφέρουν ότι επιδιώκεται η σταδιακή αποπληρωμή των παραγωγών αλλά και η δημιουργία συνθηκών για παραγωγή και για την τρέχουσα σεζόν, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν συναλλαγές με άμεση εισροή χρημάτων στο ταμείο της ΕΒΖ οπότε και θα είναι δυνατή η σταδιακή αποπληρωμή των παραγωγών.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία market test και εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα τεθούν υπό αξιολόγηση οι γραπτές προτάσεις των τελικών ενδιαφερόμενων.

Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί είναι η αποπληρωμή των παραγωγών, η επανασπορά και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΒΖ, έχει ξεκινήσει να κλείνει συμφωνίες με τους πελάτες της για την πώληση της ζάχαρης που έχει στις αποθήκες της, με τις συναλλαγές να αναμένεται να αρχίσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ