Lakitira: Η Atlantica και η συνεργασία με την TUI

Μπήκε τέλος στην αγωνία για το μέλλον του ομίλου

Lakitira: Η Atlantica και η συνεργασία με την TUI

 
Στον κυπριακών συμφερόντων όμιλο Atlantica που προσέφερε 62,9 εκατ. ευρώ κατέληξε ο ξενοδοχειακός όμιλος Lakitira που βρίσκεται στη Κω. Οι επτά κλειστές προσφορές που κατατέθηκαν για τις ξενοδοχειακές μονάδες άνοιξαν μετά την ματαίωση της προγραμματισμένης εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η πλευρά των βασικών μετόχων της Lakitira.

Πέραν της Altantica προσφορές κατέθεσαν οι Thomas Cook, Der Touristik, οι ιδιοκτήτες της «H Hotels», η ίδια η Eurobank και κάποια funds.

Πλειοδότης αναδείχθηκε ο όμιλος της Atlantica στον οποίο θα ανήκουν πλέον τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira, τα Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort , συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών, με εκτιμώμενα έσοδα για την περσινή χρονιά, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.

Η προσφορά υπερκαλύπτει τις οφειλές της εταιρείας προς τους πιστωτές (Τράπεζα Eurobank, δημόσιο, κ.λ.π.) και πιθανότατα θα μείνουν και χρήματα για τον πρώην ιδιοκτήτη. Για την επίσημη μεταβίβαση της επιχείρησης απαιτείται επικύρωση από ένα δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου.

Η Atlantica και η TUI

Ο όμιλος Atlantica Hotels & Resorts της Κυπριακής Οικογένειας Νικολαϊδη, δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο με σύνολο 47 ξενοδοχειακών μονάδων.
Η Atlantica διατηρεί στενή συνεργασία με την TUI και διαχειρίζεται πάνω από 20 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και σε άλλες χώρες.

Η επικράτηση του ομίλου Atlantica υποδηλώνει και την απόφαση της TUI να αποκτήσει τον έλεγχο του συγκεκριμένου συγκροτήματος. Κι αυτό καθώς ο όμιλος Atlantica αποτελεί το νέο στρατηγικό του συνεργάτη για την επέκτασή του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Ο όμιλος TUI ελέγχει, ήδη, 10.500 δωμάτια στην Ελλάδα. Διαθέτει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 8.500 δωματίων ενώ συνεργάζεται με άλλα 2.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ενώ έχει προαναγγείλει τη δημιουργία 10 νέων μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων.


Δεύτερη πρόσκληση

Υπενθυμίζεται ότι ήταν η δεύτερη πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές, μετά το "πάγωμα" του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις μονάδες της "Λακιτίρα" Ανώνυμος Εταιρεία - Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις”, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Ιανουαρίου, όμως είχε ανασταλεί με προσωρινή διαταγή του Εφετείου Αθηνών μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.
Πρόκειται για το τετράστερο "Lakitira Resort and Village", το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο "Lakitira Suites" και το πέντε αστέρων "Helona Resort", στην περιοχή Καρδάμαινα, συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών, τα οποία όπως αναφέρεται στην πρόκληση ενδιαφέροντος της Deloitte θα πωληθούν ως "πακέτο" και χωρίς υποχρεώσεις. Η εμπορική τους αξία ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ