Πότε «κληρώνει» για ΕΠΑ και ΔΕΠΑ

Οι προκλήσεις της ΔΕΠΑ για να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση

Πότε «κληρώνει» για ΕΠΑ και ΔΕΠΑ

Με γρήγορους ρυθμούς φιλοδοξεί το ΤΑΙΠΕΔ να τρέξει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, χωρίς ωστόσο η έγκαιρη έναρξη του διαγωνισμού το Μάρτιο να εξαρτάται από αυτό.

Έτσι, εως το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για την έξοδο της ΔΕΠΑ από την εταιρεία «Aέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας».

Σήμερα το 49% κατέχει η ΕΝΙ και το 51% η ΔΕΠΑ, η οποία και θα αποχωρήσει από το σχήμα. Για το ζήτημα της αποζημίωσης από το Δημόσιο, μετά την κατάργηση του αποκλειστικού δικαιώματός της εταιρείας στη λιανική αγορά φυσικού αερίου από 1ης Ιανουαρίου, αναμένεται η αποτίμηση από διεθνή εκτιμητή που θα αποφανθεί για την αξία που πρέπει να επιστραφεί.

Αντιστοίχως προχωρούν και οι συζητήσεις της ολλανδικής Shell για την εξαγορά του 49% που κατέχει στις ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ. Αφού ολοκληρωθούν οι επαφές και εφόσον εγκριθεί η εξαγορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα μπορέσει να προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση χθες η ZeniΘ, η οποία πλέον έχει γίνει πανελλαδική και επεκτείνεται και στην αγορά ηλεκτρισμού, ανακοίνωσε σε εκδήλωση στην Αθήνα τη συνεργασία της με την κάρτα υγείας «EY club», η οποία θα προσφέρεται σε όλους τους παλιούς αλλά και νέους πελάτες της, οι οποίοι πλέον φτάνουν τις 350.000.