Νέος διαγωνισμός για τα ξενοδοχεία της Λακιτίρα

Ζωηρό το επενδυτικό τουριστικό κλίμα

Νέος διαγωνισμός για τα ξενοδοχεία της Λακιτίρα

Στην προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση τριών ξενοδοχείων της Λακιτίρα θα προχωρήσει άμεσα ο ειδικός διαχειριστής, Deloitte, ύστερα από νεότερη απόφαση δικαστηρίου.

Η Deloitte θα διενεργήσει νέο ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για το τουριστικό συγκρότημα που πωλείται εν συνόλω και περιλαμβάνει τις μονάδες Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort.

Ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού τής υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας, αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Στον προηγούμενο διαγωνισμό εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι ενδιαφερόμενοι, οι H Hotels, Atrium Hotels, Eurobank, Atlantica, ένα βρετανικό fund και ένα fund ισραηλινών συμφερόντων.

Οι τρεις μονάδες του ομίλου είναι η 5 αστέρων και 83 δωματίων Lakitira Suites, η 5 αστέρων και 241 δωματίων Helona Resort και η 4 αστέρων και 239 δωματίων Lakitira Resort & Village. Ο όμιλος απασχολεί περί τους 350 εργαζομένους και ορισμένες πληροφορίες θέλουν τη χρήση του 2017 να επιτεύχθηκε κύκλος εργασιών της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ. Για το 2018 έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις και εισπραχθεί προκαταβολές από tour operators. Βάσει του τελευταίου ισολογισμού (2015), ο κύκλος εργασιών της Λακιτίρα το 2015 ήταν 10,7 εκατ. ευρώ με καθαρές ζημίες 4,1 εκατ. Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ήταν 39,48 εκατ. και το σύνολο των υποχρεώσεων 73,78 εκατ. και εμφάνιζε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης κατά 39,2 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ