Σε πλειστηριασμό τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira

Σε πλειστηριασμό τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira

Στο σφυρί βγαίνουν από τη Deloitte τα τρία ξενοδοχεία του οµίλου Lakitira στην Κω. Πρόκειται για το «Lakitira Resort and Village», το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο «Lakitira Suites» και το «Helona Resort».

Μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους στον ειδικό εκκαθαριστή και κατόπιν θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira SA στην Κω, που βγάζει σε πλειστηριασμό η Deloitte, ως ειδικός εκκαθαριστής.

Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται ελεύθερα βαρών, μαζί με τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους tour operators για τη φετινή χρονιά. Ο πλειοδότης ή οι πλειοδότες αναλαμβάνει, μαζί με την κάθε μονάδα, το απασχολούμενο προσωπικό της.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ξενοδοχεία που δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους, ενώ βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αναμένεται ότι ο αριθμός και η ποιότητα των προσφορών θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Η εταιρεία με απόφαση του Εφετείου, τελεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, ενώ ειδικός εκκαθαριστής έχει οριστεί η εταιρεία Deloitte. Η αλυσίδα, ιδιοκτησία της οικογένειας Ανδριόπουλου, είχε συσσωρευμένες οφειλές για δάνειο ύψους 35 εκατ. ευρώ από την Eurobank.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η δικαιοσύνη είχε απορρίψει αίτηση της τράπεζας να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με το αιτιολογικό ότι ήταν καταχρηστική. Η Eurobank κατέθεσε έφεση, η οποία έγινε δεκτή με την απόφαση που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ