Νέες επενδύσεις δρομολογεί ο Σαράντης

Προχωράει η επένδυση στα Οινόφυτα

Νέες επενδύσεις δρομολογεί ο Σαράντης


Στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης διεισδύει ο όμιλος Σαράντης με την εξαγορά brand καλλυντικών προϊόντων. Η κίνηση αυτή εκτός από την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της θυγατρικής της Σαράντης στην Τσεχία, οδηγεί τον όμιλο σε ίδρυση νέας θυγατρικής στη Σλοβακία.

OΌμιλος Σαράντη προέβη στην υπογραφή συμβολαίου για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας SANECA TRADE S.R.O, καθώς και της Τσεχικής θυγατρικής της, SANECA TRADE CZ S.R.O. Τα προϊόντα INDULONA διανέμονται μέσω των ανωτέρω εταιρειών στις αγορές της Σλοβακίας και Τσεχίας αντίστοιχα.

Η εξαγορά αυτή, που είναι στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, ισχυροποιεί την θέση του ως ηγετική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων, και υποστηρίζει περαιτέρω την γεωγραφική παρουσία του Ομίλου στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Τα καλλυντικά INDULONA είναι ευρέως γνωστά και βραβευμένα, ενώ διαθέτουν 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις κατηγορίες της περιποίησης χεριών, σώματος και ποδιών. Αποτελούν την δημοφιλέστερη επιλογή και είναι Νο1 σε πωλήσεις στην κατηγορία περιποίησης χεριών, τόσο στην Τσεχία όσο και στην Σλοβακία. Οι εκτιμώμενες πωλήσεις του INDULONA για το FY 2017 ανέρχονται σε 7 εκ. ευρώ. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 8,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τα διαθέσιμα του Ομίλου.

Η εξαγορά αυτή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική του Ομίλου, ταιριάζει απόλυτα με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του και παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες για το μέλλον. Αφενός θα ενισχυθεί περαιτέρω η θυγατρική του Ομίλου στην Τσεχία με ένα αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, και αφετέρου, αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπορική δομή του INDULONA στην Σλοβακία, θα ενδυναμωθεί σημαντικά η παρουσία του Ομίλου στην συγκεκριμένη χώρα.

Επιπρόσθετα, το INDULONA προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στις υφιστάμενες όσο και σε γειτονικές υποκατηγορίες στις αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ η σημαντική τεχνογνωσία που φέρει μπορεί να επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες του Ομίλου.

Yπενθυμίζεται ότι ο πολυεθνικός ελληνικός όμιλος έχει ήδη δρομολογήσει τη μεταφορά της πλειονότητας της παραγωγής των καλλυντικών προϊόντων του στο εργοστάσιο των Οινοφύτων προγραμματίζει ο όμιλος Σαράντη.

Πρώτο βήμα είναι η απόκτηση οικοπέδου στον Αυλώνα και το οποίο ο όμιλος απέκτησε μέσω πλειστηριασμού έναντι 1,971 εκατ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να ανεγερθούν νέες αποθήκες, όπου θα συγκεντρωθούν πρώτες ύλες και προϊόντα, απελευθερώνοντας χώρο στο εργοστάσιο του ομίλου στα Οινόφυτα.

Στο πλαίσιο μακροπρόθεσμου business plan είχε αποφασιστεί επέκταση των υποδομών στην Ελλάδα και ο όμιλος βρισκόταν στη διαδικασία αναζήτησης λύσης. Το αποκτηθέν ακίνητο ικανοποιεί τον στόχο που είχε τεθεί και πλέον το σχέδιο μπαίνει στη φάση της υλοποίησής του.

Ηεπένδυση που σχεδιάζεται περιλαμβάνει το χτίσιμο αποθηκευτικών χώρων, την ανάπτυξη logistic center και την αναβάθμιση των παραγωγικών υποδομών.

Οι παρεμβάσεις στο νέο ακίνητο αφορούν την ανάπτυξη χώρου φύλαξης έτοιμων αγαθών - προϊόντων, καθώς και υλικών για την παραγωγή.

Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενου στο εργοστάσιο του ομίλου στα Οινόφυτα και το συνολικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας.

Στις νέες παραγωγικές υποδομές θα συγκεντρωθεί όλη η δραστηριότητα του τομέα καλλυντικών και αρωμάτων του ομίλου, γεγονός που προϋποθέτει επένδυση και σε ανθρώπινο δυναμικό. Επί της ουσίας -και εξαιρώντας το κομμάτι της διανομής του συγκεκριμένου κλάδου- πρόκειται για το 40% του κύκλου εργασιών του ομίλου ή περίπου 100 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ